Kontrola vajček
Moderátor: karel
Kontrola vajček
Dobrý den, mám během 3dní třetí vajíčko a chtěl bych se zeptat. Četl jsem že je lepší ty vajíčka zkontrolovat pod lampou jestli jsou oplodněná. A to mohu už teď nebo až po konci inkubační doby? Bojím se aby na ně nesáhl a ona pak o ně ztratila zájem. Předem děkuji za odpovědi
- Aerforce
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrola vajček
Dobrý den,
při prosvícení vajíčka chvíli po snesení ještě nic nepoznáte. Musíte dát čas případným zárodkům na vývoj. Prosvěcování není nutné, můžete se nechat překvapit a při konci inkubační doby očekávat, zda-li se něco vylíhne či ne. Většinou prosvěcuji kolem 10. dne po snesení, jak kdy, někdy se nechávám překvapit. Je nutné s vajíčkem manipulovat opatrně a po prosvěcení jej hned vrátit zpět do hnízda. Zatím jsem se nesetkal s tím, že by samice ztratila zájem po případném chvilkovém odebrání vajíčka na prosvícení.
při prosvícení vajíčka chvíli po snesení ještě nic nepoznáte. Musíte dát čas případným zárodkům na vývoj. Prosvěcování není nutné, můžete se nechat překvapit a při konci inkubační doby očekávat, zda-li se něco vylíhne či ne. Většinou prosvěcuji kolem 10. dne po snesení, jak kdy, někdy se nechávám překvapit. Je nutné s vajíčkem manipulovat opatrně a po prosvěcení jej hned vrátit zpět do hnízda. Zatím jsem se nesetkal s tím, že by samice ztratila zájem po případném chvilkovém odebrání vajíčka na prosvícení.
Petr Vopálka
Re: Kontrola vajček
Zdravím.Jmilar píše:Dobrý den, mám během 3dní třetí vajíčko a chtěl bych se zeptat. Četl jsem že je lepší ty vajíčka zkontrolovat pod lampou jestli jsou oplodněná. A to mohu už teď nebo až po konci inkubační doby? Bojím se aby na ně nesáhl a ona pak o ně ztratila zájem. Předem děkuji za odpovědi
Jestli nebudete mít 2 samice-3 vajíčka ve 3 dnech.Normálně snáší samice obden.